Halk dilinde sütlaça verilen ad…

Sütlaç,

Akaş,

Halk dilinde Akaş denir.

Süt, şeker ve pirinçle yapılan bir tatlı türü.

Süt, şeker ve pirinçten yapılan bir tür tatlı, sütlü.

Fırın Sütlaç Tarifi;

Malzemeler: (7 kase için).

4,5 su bardağı süt

½ su bardağı pirinç

1,5 su bardağı su

1 yumurta sarısı (iri yumurta)

1,5 su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı tepeleme nişasta+½ su bardağı su

1 mercimek büyüklüğünde damla sakızı

Yapılışı:

Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün.

1,5 su bardağı su ilave edin, pirinçler yumuşayana dek kısık ocakta pişirin. Gerekirse su ilave edebilirsiniz.

Sütü ekleyip pirinçler yumuşayana dek 10 dakika daha pişirmeye devam edin.

½ su bardağı su ile nişastayı pürüzsüz bir şekilde karıştırın.

Damla sakızı ve nişastayı sürekli karıştırarak tencereye ilave edin.

Ağır ateşte ve sürekli karştırarak göz göz olana dek pişirelim.

2 kepçe sütlacı büyük bir kaseye alıp ılıtalım.

İçine çırpılmış yumurta sarısını ekleyip karıştıralım.

Tenceredeki sütlacı ısıya dayanıklı kaselere paylaştıralım.

Üzerlerine yumurtalı sütlacı paylaştırıp , kaseleri fırın tepsisine koyun.

Tepsinin içine , kaselerin yarısına gelecek kadar su ilave edelim.

Önceden 220 derecede ısıtılımış fırında sütlaçların üzeri kızarana dek pişirelim.

Üzeri kızaran sütlacı fırından alıp ılıtalım.

Sütlaçları buzdolabında2-3 saat soğutarak servis yapalım.

Afiyet olsun…

Sütlaç tarifi http://asevi.blogcu.com ‘ dan alınmıştır. Teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.