Una su katılarak yapılan bir tür çorba…

Umaç,

Bir yemek çeşidi.

Una su katılarak yapılan bulamaç, çorba.

Yağ, un, tuz karışımından yapılan çörek.

Nohut büyüklüğünde yapılan hamur topağı.

Yufkanın ufalanarak yağda kızartılmasından oluşan bir yemek.

Malzemeler;

1 Su Bardağı Un,
5 Su Bardağı Su, Ayrıca yarım su bardağı su, yoğurmak için kullanılır.
1 yumurta ve nane,
Bir tatlı kaşığı salça,

Yapılışı;
Tencereye yağı koyup üzerine 5 su bardağı suyu ilave ediniz. Kaynatılır. Diğer tarafta 1 bardak unun içine yarım çay bardağı suyu ilave edip elimizle unu ufalayarak, unlu bir karışım ve irili ufaklıklı hamur elde edilir. Başka bir kapta 1 yumurta biraz tuz ve un koyup hamur elde edilir. Bu hamurlar nohut büyüklüğünde ufalanarak yağda kızartılır. Kaynamakta olan suya bu hamur partikülleri ve bekletilen unlu hamurlar yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır. Nohut büyüklüğündeki hamurlar pişene kadar kaynatılır. Üzerine kırmızı biber ve naneli yağ gezdirilerek afiyetle yenir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.