Ahududu soslu şeftalili,krem şantili dondurma…

Peşmelba,
(Fr. pêche melba).

Şeftalili, kremalı bir çeşit dondurma.
Fransız Augusto Escoffier (1846-1935) şef olarak otelde çalışırken ünlü opera sanatçısı Dame Nellie Melba’ ya olan hayranlığını bu tatlı ile ifade etmiştir. Fransızca “peş”şeftali anlamındadır. “Melba” da sanatçının adıdır. Böylece peşmelba adı bu tatlıya verilmiştir.

Malzemeler;
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
5 şeftali
1 su bardağı su

Sos için:
1 su bardağı Frambuaz – Ahududu,
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
6 top vanilyalı dondurma
Antep fıstığı veya fındık

Peşmelba Hazırlanışı:
Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın. Su, toz şeker, vanilya ve şeftalileri tencereye alıp orta ateşte 30 dakika kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Sos için, frambuaz, pudra şeker ve limon suyunu mutfak robotunda 1 dakika karıştırarak püre haline getirin.
Şeftalileri, kesik tarafları yukarı gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin. Ortalarına vanilyalı dondurma paylaştırın. Frambuaz sosunu üzerine döküp, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.