Dövülmüş et ve bulgurla yapılan bir tür kebap…

Oruk,

Dövülmüş et, bulgur, soğanla yapılan ızgara köfte.

Dövülmüş köftelik bulguru biberle iyice yoğurduktan sonra içine kıyma koyup, üstüne yağ dökerek fırında pişirilen bir çeşit yemek.

Malzemeler; (4-6 kişilik)

* 1 kg. orta yağlı kıyma
* 1 çay bardağı ince bulgur
* Yeteri kadar sıcak su
* 1 tane kuru soğan
* 2 tatlı kaşığı biber salçası
* 2 diş sarımsak
* Maydanoz
* Tuz, karabiber, pulbiber,kimyon
* Sıvıyağ
* Çöpşiş

Yapılışı;

Servis için domataes ve biber közlenir ve tırnak pide ile sunulur.

Yoğurma kabına bulgur, kıyma, soğan rendesi, sarımsak, doğranmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip harmanlayalım. Azar azar su ilavesiyle yaklaşık 1 su bardağı kadar tamamını dökmeyin, bulgurun yumuşamasına bağlı ilave ederek karıştırın. Bulgurun yumuşayıp iyice yoğrulmasını sağlayalım. Mandalina büyüklüğünde parçaları alarak, çöp şişlere adana yapar gibi geçirip yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Isıtılmış orta ısılı fırında pişirelim. Sumaklı soğan salatasıyla servis yapılır. Eğer isterseniz ocak üstünde tavada da pişirebilirsiniz. İmkanınız varsa ateşte yapmak sanırım en lezzetlisi olur.

Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.