Güney Amerika’nın ünlü et rostosu ..

Asado,
Asado (İspanyolca)

Rosto,
İspanyol usulü et rostosu.
İtalyanca rosto, modern yazımı arrosto.
Haşlandıktan sonra veya haşlanmadan fırında kızartılan ve dilim dilim kesilerek garnitürle yenen et yemeği.
Santiago usulü et rostosu olan asado karabiber ve tuz ile yenir. İçerisinde kesinlikle doğuya özgü baharatlar kullanılmaz.

Arjantin’de, Şili’de, Paraguay’da ve Uruguay’da barbeküye verilen ad.
Asado genellikle, ızgarada pişirilen, parrilla veya açık ateş olarak adlandırılan sığır, sosis ve bazen diğer etlerden oluşur.

Bir asado hemen hemen her zaman et ve genellikle embutidos (sosis vb.) ve sakatat içerir. Genellikle daha ayrıntılı versiyonlarda, embutidos ve etlere kırmızı şarap ve salata eşlik eder. Daha resmi etkinliklerde ve lokantalarda, yemek, asador veya parrillero olan bir kişi tarafından hazırlanır. Gayri resmi ve rahat ortamlarda, bu genellikle gönüllüler tarafından kolektif bir şekilde yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.