Yunan mitolojisinde, olaganüstü gücüyle tanınan dev avcı…

Orion,
Yunan mitolojisi’nde dev bir avcı.


Dev yapılı Orion Merope adlı bir prensese aşık olmuştur. Onun gözüne girmek için Khios adasını yabani hayvanlardan temizlemiştir. Kral Onopion kızını Orion’a vereceğini söylemişti; ama, düğünü durmadan geciktiriyordu. Dev avcı bir gün sarhoş o lup Merope’ye kötü sözler söyledi. Bunun üzerine Oinopion Dionysos’a (şarap tanrısı) baş vurup Orion’un cezalandırılmasını
istedi. Tanrı derin bir uykuya daldırdı avcıyı, Khios Kralı da fırsattan yararlanıp onun gözlerini kör etti.
Orion bir süre kör dolaştıktan sonra bir tapınaktan gözlerinin iyileşebiliceğini öğrendi. Bunun için Dünyanın doğusuna gitmesi gerekiyordü. Doğan Güneşin ışıkları onun yüzüne vurunca gözleri açılacaktı. Anlatılanları yaptı ve gözleri açıldı. Dönüp Kraldan öç almak istedi ama adaya döndüğünde onu bulamadı. Orion Khios’ tan Girit’ e geçti. Orada Artemis’in (Roma Mitolojisinde Diana) avcısı olarak yaşamaya başladı. Çok geçmeden onun Aurora’yı (Şafak Tanrıçası) sevdiğni öğrenen Av Tanrıçası kıskançlığa kapılarak Orion’u öldürdü. Ölümünden sonra Tanrılar Orion’u gökyüzüne çıkardılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.