Sığırlardan elde edilen bir tür kemiksiz et …

Antrikot,
Antrkot,
Fr. entrecôte
Sığırın iki kürek kemiği arasından ve pirzolalık yerinden çıkartılan, kemiğinden sıyrılmış et dilimi.

Danadan elde edilen diğer etler;
Bonfile, Kontrfile,
Tranç, Sokum, Yumurta,
Nua, Kontrnua,
İncik, Pençeta, Bud,
Dana T-Bone Steak,
Gerdan, Döş, Kürek,

Antrikot, Pirzola, (kemikli antrikotun dilimlenmiş hali), Sote, Gulaş, Srogonof, Şiş (dananın tranç ve kontrfile kısmından elde edilir), dananın nur ve kontrnua kısımlarından elde edilen haşlamalık et, Osso Bucco(Dilimlenmiş kemikli but inciği), Kuşbaşı(dana kolun kürek, gerdan ve döş kısımlarından elde edilir).

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir