Karahindiba’nın sebze olarak yenen yaprakları …

Radika,
Rumca, Radika.
(Taraxacum officinale).
Karahindiba,


Yaprakları salata olarak yenen baharlı, çok yıllık bir bitki.
Karahindiba, Egede çok bilinen rumca adıyla radika bitkisi.

Radika salatası;
Malzemeler,
1 demet radika,
1 çay kaşığı tuz,
Yarım çay bardağı sirke,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
5-6 diş sarımsak.

Yeşilliği temizleyip yıkadıktan sonra içine tuz katılmış kaynamış suda 5 dakika haşlanıyınız. Haşlama işlemi bittikten sonra yeşillikleri bir süzgece alın ve üzerine bolca soğuk su dökünüz. Sonra suyunu süzün.
Servis tabağına alın ve üzerine isteğinize bağlı olarak limonlu ya da sirkeli sos dökünüz. Sarımsağını koymayı ihmal etmeyin. Üzüm sirkesi daha çok yakışır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir