Sivas yöresine özgü kuşbaşı et ve kuru üzümle yapılan bir yemek…

Üzümleme,
Et, yağ, üzüm ve erikle pişirilen bir yemek.
Haşlanmış kuru üzümün üstüne, kızarmış yağ dökülerek yapılan yemek.

Yemekler;
Etli küfte,
Üzümleme,
Herle,
Uğut,
Kavut,
Topaç,
İçli küfte,
Kesme aşı,
Baviko,
Kelle tatlısı,
Dal turşusu,
Peskütan çorbası,
Madımak,
Pezik,
Bulamaaşı (yayla çorbası),
Sirok, gömme (Hamurlu bir yiyecektir. Hazırlanan hamur fırında üzeri gevrek olana kadar pişirilir, ardından sert üst kısmı kesilir. Hamurun içi ufalanır, üst kısmı kare şeklinde kesilir. Üzerine tereyağı, kenarlarına ayran dökülerek yenir.)
Sübüra (Kare ya da yuvarlak şekilde hazırlanmış hamurlar, yoğurtla çorba haline getirilir. İçindeki hamurun adı boncuk mantıdır, yoğurtla hazırlandığında sübüra olur. Soğuk servis edildiği için yaz günlerinde bir ferahlık verir)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir