Konya’nın Akşehir ilçesine özgü, taneleri yenen haşlanmış taze fasulye yemeği. ..

Sıyırtmaç,
Konya’nın Akşehir ilçesine özgü, taneleri yenen haşlanmış taze fasulye yemeği.

Malzemeler:
– 1 kg Fasulye
– Su
– Tuz
– İsteğe göre Sıvı Yağ

Yapılışı:
İçli fasulye ayıklanıp yıkandıktan sonra tencerede tuz ekilip su ile haşlanır.

Pişen fasulyelerin süzgeçte suyu süzüldükten sonra sıcak olarak servis yapılır. İsteğe göre yağda hafif kavurarak da yapılabilir.

Çift sürerken pulluğa yapışan çamur ve pislikleri sıyırmakta kullanılan baş tarafı üçgen biçiminde demir araç için de sıyırtmaç denir.
Ayrıca, Bir çeşit ip bağlama biçimine de sıyırtmaç denir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir